Werkzaamheden Boshoverbrug, Sluis 16 & kruisingen Ringbaan

Algemeen Informatie Weert Reageer 4 min. leestijd

In het najaar vinden er verschillende wegwerkzaamheden plaats in de gemeente Weert. De gemeente voert deze werkzaamheden gelijktijdig uit om de duur van de overlast voor verkeer zoveel mogelijk te beperken.

De werkzaamheden vinden plaats aan de Boshoverbrug, Sluis 16, het kruispunt Ringbaan West / Kazernelaan en Ringbaan Oost / Roermondseweg en de bruggen in de gemeente Weert. Informatie over wegwerkzaamheden in de gemeente Weert is ook te vinden op weert.nl/wegwerkzaamheden.

De werkzaamheden bij de Boshoverbrug en Sluis 16 overlappen elkaar qua datums. Om de hinder te beperken zijn beide werkzaamheden en omleidingen op elkaar afgestemd. Het verkeer wordt via de Ringbanen omgeleid. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Boshoverbrug

Nadat de schade aan de Boshoverbrug begin dit jaar is opgelost, moet het oorspronkelijk geplande onderhoud nog plaatsvinden. Deze werkzaamheden starten op maandag 3 oktober. Deze wordt in 2 fases uitgevoerd. Tijdens deze fases is telkens één rijrichting afgesloten. De planning ziet er als volgt uit:

  • Fase 1: Afsluiting van de rijbaan richting Eindhoven. De werkzaamheden duren van maandag 3 oktober 06.00 uur tot en met vrijdag 21 oktober 18.00 uur. Er wordt ook gewerkt op het fietspad. Fietsers worden over de afgesloten rijbaan langs het werk geleid. In de avonduren is het fietspad telkens open voor gebruik.
  • Fase 2: Afsluiting van de rijbaan richting Stramproy. De werkzaamheden duren vanaf vrijdag 21 oktober 18.00 uur tot vrijdag 11 november 18.00 uur.

Het verkeer wordt via de Ringbanen omgeleid. De precieze planning van de werkzaamheden kan door omstandigheden altijd wijzigen. Op de bebording en op de website weert.nl/wegwerkzaamheden staat alle actuele informatie.

Sluis 16

Rijkswaterstaat laat Sluis 16 renoveren. Deze renovatie vindt plaats van 3 oktober 2022 tot 17 februari 2023. In verband met het uithijsen van de sluisdeuren en werkzaamheden aan de brug (Kazernelaan), is de oversteek van brug in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Deze werkzaamheden vinden plaats van dinsdag 4 oktober 06.00 uur tot woensdag 5 oktober 12.00 uur. Er geldt dan een omleidingsroute. Omwonenden worden door Rijkswaterstaat geïnformeerd. 

Kruispunt Ringbaan West – Kazernelaan & Ringbaan Oost – Roermondseweg

De verkeersregelinstallaties op het kruispunt worden vervangen. Deze werkzaamheden vinden plaats tijdens 3 opeenvolgende weekenden. Zo blijft de doorstroom doordeweeks zo optimaal mogelijk. De planning ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 21 oktober 18.00 uur tot maandag 24 oktober 07.00 uur op de Kazernelaan.
  • Vrijdag 28 oktober 18.00 uur tot maandag 31 oktober 07.00 uur op beide kruispunten.
  • Vrijdag 4 november 18.00 uur tot maandag 7 november 07.00 uur op de Roermondseweg.

Tijdens deze werkzaamheden is er per weekend 1 dag een aftakking van de Ringbaan afgesloten. Deze wordt in de nacht van zaterdag op zondag omgezet. Op maandagochtend zijn de gehele kruispunten weer open. Er worden omleidingsborden geplaatst om het verkeer om te leiden. Omwonenden worden door de aannemer (BAM) geïnformeerd.

Renovatie bruggen

Viaduct Leuken, Laarderbrug, Hushoverbrug, Wiekendreef, Heltenbosdijk en de Vloedmolenweg worden gerenoveerd. De aannemer start in november met de werkzaamheden. Zodra de precieze planning bekend is, wordt er door de gemeente hierover gecommuniceerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie