8e editie Land van Horne toertocht + prijsvraag

Algemeen Sport Weert 2 reacties 5 min. leestijd

Op zondag 13 november organiseert Toer- en Wielerclub Weert voor de 8e keer de Land van Horne MTB Toertocht. Nieuw in 2022 aan deze unieke en spectaculaire tocht is de gravelride en MTB Deluxe. En speciaal voor Weert de Gekste-lezers is er ook dit jaar weer een prijsvraag!

Al jarenlang organiseert TWC Weert een tocht voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets en dit jaar dus ook een gravelbike. Zowel mannen, vrouwen als kinderen.

MTB-deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 20 kilometer (kidsroute), 30 kilometer, 40 kilometer, 55 kilometer en de uitdagende 65 kilometer. Gravelride-deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 75 of 95 kilometer. Voor ieder wat wils dus!

Nieuw in de editie van 2022

  1. Gravelride; Gravelrides winnen steeds meer aan populariteit. TWC Weert springt in op deze ontwikkeling met twee routes van 75 en 95 km. De gravelbikers passeren ook de rustplaats met versnaperingen en na afloop worden de gravelriders getrakteerd op een Belgisch biertje en een lekkere hamburger.
  2. MTB Deluxe; voor de bourgondische deelnemers aan de MTB-tocht bestaat er de mogelijkheid om de inschrijving uit te breiden met een hapje en drankje na afloop. De deelnemers aan de MTB DeLuxe ontvangen na afloop een Belgisch biertje en een lekkere hamburger in de gezellige feesttent. 

Prijsvraag

Speciaal voor lezers van Weert de Gekste is er weer een prijsvraag met leuke prijzen, beschikbaar gesteld door Partycentrum De Sluis en Bike Totaal Vlassak. De hoofdprijs is een dinerbon voor twee personen. De winnaars mogen daarnaast gratis deelnemen aan de Land van Horne MTB Toertocht.

Vraag: De route van de Land van Horne MTB Toertocht/Gravelride verloopt door de mooie natuur die Weert rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de voormalige vuilstort in Altweerterheide. 

Wat is de officiële benaming van de voormalige stortplaats in Altweerterheide?

Weet je het antwoord op deze vraag? Stuur dit dan naar [email protected] en vermeld je NAW-gegevens. Je kunt het antwoord inzenden tot vrijdag 11 november 2022. 

Uniek bij de Land van Horne MTB Toertocht/Gravelride

  1. Mogelijkheid om digitaal te betalen d.m.v. scannen QR-code.
  2. Mooie route langs het Blauwe Meertje. Door de afgravingen verandert het parcours elk jaar. Er kan nu bijna volledig rond het meer gefietst worden.
  3. De route verloopt door de mooie natuur die Weert rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van “het dak van Weert”: de voormalige vuilstort in Altweerterheide.
  4. Duurtocht van 65 km. De route bestaat uit drie lussen. De eerste en tweede lus zijn volledig voorzien van routepijlen, de derde lus kan alleen op navigatie gereden worden. GPX-bestanden zijn een week voor de tocht beschikbaar op www.twcweert.nl en www.fietssport.nl.
  5. Voor de kids (< 15 jaar) bestaat de mogelijk om deel te nemen aan een clinic mountainbike in combinatie met het rijden van (een deel van) de kidsroute. Ouders mogen ook deelnemen.
  6. Voor de jongeren (14 – 18 jaar, maar ouder mag ook) is er een voor Weert unieke en spectaculaire clinic Downhillen op “het dak van Weert”: de voormalige stortplaats in Altweerterheide.

De clinics worden gegeven door een ervaren en gecertificeerde trainer en begeleid door trainers van TWC Weert. Meer informatie over de clinics tref je aan op de website www.twcweert.nl.

Wil je deelnemen aan één van de clinics, geef je dan op door een bericht te sturen naar [email protected] onder vermelding van je NAW-gegevens en geef aan of je aan de Kids clinic of de clinic Downhillen wil deelnemen. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden. De clinics worden mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking van TWC Weert met Limburg Cycling en Gemeente Weert. 

Praktische informatie

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur bij Partycentrum De Sluis aan de Industriekade 58 in Weert. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,50 voor NTFU-leden en € 7,50 voor niet-leden (Scan & Go aanwezig). Bij voorinschrijving ontvang je extra korting. Voorinschrijven kan via www.twcweert.nl of www.fietssport.nl.

De inschrijfkosten voor de Gravelride en MTB Deluxe bedragen € 12,00 voor NTFU-leden en € 15,00 voor niet-leden, alleen op basis van voorinschrijving. Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen (met uitzondering aan de Gravelride en MTB Deluxe).

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig. In de Tungelerwallen is weer een gezellige rustplaats ingericht met gratis versnaperingen. 

Meer informatie: www.twcweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties