Aris Leeuwarden te sterk voor BAL uit Weert

Marques Wilson (Foto: Jos van Moorsel)

Basketbal Academie Limburg reisde donderdagavond af naar Leeuwarden voor een spannende wedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Helaas bleken de Friese spelers te sterk voor de mannen uit Weert.

Wedstrijdverslag

BAL begint moeizaam tegen een scherper Leeuwarden, dat dan ook snel op een 9-3 voorsprong staat. Daarna komt BAL terug en brengt de nieuwe aanwinst van het team, Noé Botuli, BAL met een dunk op voorsprong: 11-12.

Niet lang daarna neemt Aris Leeuwarden de voorsprong weer over, om deze niet meer weg te geven. Het grootste deel van de wedstrijd blijft het verschil rond de 10 punten in het voordeel van Aris. In het derde kwart komt BAL terug tot 44-40 en bij het ingaan van het laatste kwart is de stand 56-49.

Een beter spelend Leeuwarden vergroot in het laatste kwart de voorsprong en een paar minuten voor het einde is de wedstrijd beslist. BAL speelt de laatste minuten met jongelingen Stijn Hintzbergen, Amin Strojil, Pjotr Goes, Renars Vogelaar en Niels van Holst, die nog twee keer weet te scoren.

De eindstand is 74-55. Topscorers bij BAL zijn Aleksandar Matushev met 15 punten en Marques Wilson met 14 punten.

Thuiswedstrijd in sporthal Boshoven

Aanstaande zondag spelen zowel de mannen als de vrouwen van BAL een thuiswedstrijd in sporthal Boshoven. De wedstrijd van de vrouwen begint om 14:30 uur, de mannen spelen om 18:00 uur.