Autobrand onder overkapping slaat over naar woningen in Ospel

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Ospel – De hulpdiensten zijn vrijdag rond 9.45 uur gealarmeerd vanwege een gebouwbrand aan de Windestraat in Ospel.

Ter plaatse was er brand ontstaan bij een auto die onder een houten overkapping stond. Het vuur greep snel om zich geen en sloeg over naar de naastgelegen seniorenwoningen. In totaal werden er drie woningen ‘aangestraald’ door de brand.

Tenminste een woning raakte aan de buitenzijde flink beschadigd. De woning daarnaast liep lichte brandschade op. Vermoedelijk hebben beide woningen ook rookschade opgelopen. Gelukkig raakte er niemand gewond bij de brand.

Hond van de buren

Bij een woning aan de andere kant van de brandende overkapping was nog een hond aanwezig. De hulpdiensten waarschuwden een van eigenaren waarna de hond in veiligheid kon worden gebracht.

Grote inzet

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen, een ladderwagen en waterwagen ter plaatse om de brand te doven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. De auto, overkapping en deel van de schutting kunnen als verloren worden beschouwd.

Stichting Salvage zal worden ingeschakeld voor de verdere nazorg. Vermoedelijk is de brand ontstaan in of nabij de geparkeerde auto, maar dat is niet zeker. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de precieze oorzaak is geweest.

Bekijk een video via: https://youtu.be/4l_W27CZlLs

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie