Autobrand op Vrakkerveld in de kiem gesmoord

De brandweer en politie kregen zaterdag rond 19.25 uur een melding binnen van een autobrand op het Vrakkerveld, nabij Sporthal Boshoven.

Bij een personenauto was rookontwikkeling ontstaan nadat de bestuurder uit Maastricht de auto had geparkeerd nabij de sporthal. Hij was voornemens om naar een basketbalwedstrijd te gaan kijken.

Vermoedelijk was het isolatiemateriaal in de motorkap gaan smeulen door de warme motor. Nog voordat de hulpdiensten arriveerden was de vermeende autobrand onder controle. De bestuurder had de motorkap open gezet en daarmee was een autobrand in de kiem gesmoord.

De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en het isolatiemateriaal verwijderd. De bestuurder van de auto gaat nu eerst genieten van de wedstrijd en kan straks weer gewoon met zijn voertuig terug naar Maastricht.