Matheu Hinzen groeit door naar volwassen carrière

Matheu Hinzen uit Weert zet momenteel reuzenstappen in zijn toch al imposante carrière. Vorig weekend presenteerde hij op NPO Zapp het Junior Songfestival. Volgende week staat hij met zijn eerste grote concert in het Munttheater in Weert.

Carrière

Op zijn zevende zette hij zijn eerste stappen in het entertainment. Hij speelde onder andere de rol van de 8-jarige André Hazes in de film ‘Bloed, zweet en tranen’, vertolkte de hoofdrol in de musical ‘Ciske de Rat’ en deed in 2019 mee aan het Junior Eurovisiesongfestival waar hij een vierde plek wist te behalen.

Volgende stap

Inmiddels is Matheu 16 jaar. Momenteel zet hij flinke stappen richting een steeds meer volwassen wordende carrière.

Vorige week was hij een van de twee presentatoren van het Junior Songfestival, dat live werd uitgezonden op NPO Zapp. “Samen met Stefania (ze vertegenwoordigde in 2021 Griekenland op het Eurovisie Songfestival, red.). Dat was heel gaaf om te doen”, zo blikt hij terug op zijn eerste grote presentatieklus. “Het was wel heel spannend; het ging allemaal wel heel goed. Dus dat was wel fijn”.

Duizendpoot

Matheu heeft in zijn carrière al veel gedaan. Hij presenteerde, zong en acteerde. Als hij moet kiezen wat hij het leukste vindt om te doen kiest hij voor de muziek. “Muziek is toch wel de nummer één waar ik gelukkig van word. De uitlaatklep waar ik mijn blijheid, mijn woede, en als ik verdrietig ben in kwijt kan”.

Matheu in Concert

Op zondag 9 oktober staat alweer een nieuwe uitdaging te wachten. Matheu geeft dan voor het eerst een eigen groot optreden: ‘Matheu in Concert’ gaat plaatsvinden in het Weerter Munttheater. “Ik woon natuurlijk al mijn hele leven in Weert. Ik dacht: hoe gaaf is het om mijn allereerste concert te doen waar je woont. Toch?”.

Samen met een liveband en gastartiesten Sterre Koning en Femke Meines geeft Matheu ’s middags een tweetal optredens. “Er komen zowel oude liedjes in voor, als mijn eigen muziek. Dat wordt een gezellige middag”. Het belooft volgens Matheu gezelligheid voor jong en oud te worden. “Ik heb er ongelofelijk veel zin in!”.

Het concert dat om 16.30 uur begint is uitverkocht. Voor de voorstelling van 14.00 uur zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. Je kunt ze bestellen via www.munttheater.nl.

In deze video vertelt Matheu over het Junior Songfestival, zijn eerste grote presentatieklus. Ook blikt hij vooruit op ‘Matheu in Concert’, de optredens die hij gaat geven in het Munttheater.

Bekijk de video: https://youtu.be/cMz8dtUqTcM