BAL mannen winnen van Apollo Amsterdam

Fotograaf: Tessa van Gameren

In sporthal Boshoven kreeg het publiek zaterdagavond een spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld vol intensiteit en mooie dunks. Beide teams schieten dan ook uit de startblokken en na 2,5 minuut spelen is de stand al 8-10. Halverwege het eerste kwart komt BAL voor het eerst op voorsprong om deze vervolgens niet meer weg te geven.

In het tweede kwart lukt alles en de voorsprong is halverwege 22 punten: 47-25. Maar Apollo komt terug en de teams gaan rusten bij een stand van 49-37.

In het derde kwart blijft het verschil rond de 15 punten in het voordeel voor BAL. Het laatste kwart wordt begonnen met een stand van 74-59. Apollo komt in dit kwart een paar keer dichterbij maar uiteindelijk komt BAL niet echt meer in gevaar en wint met 89-80.

Een smet op deze mooie avond was dat Oshean Brathwaite in het derde kwart uitviel met zeer waarschijnlijk twee gebroken middenhandsbeentjes.

De volgende thuiswedstrijden zijn op zondag 23 oktober. Om 14:30 uur spelen de vrouwen van BAL tegen Den Helder Suns en om 18:00 uur binden de mannen de strijd aan tegen Landstede Hammers.

Kaartverkoop via deze link: https://balimburg.stager.nl/web/tickets