Brand in boom Budel, vermoedelijk door vuurwerk

Budel – De brandweer werd maandag om 8.25 uur gealarmeerd vanwege een buitenbrand nabij de Keunenhoek in Budel.

Naast het fietspad, nabij het pompstation aan de Keunenhoek, stond een boom in brand. Omdat er vuurwerkresten naast de boom werden aangetroffen is het vermoeden dat één of meerdere vandalen vuurwerk hebben afgestoken in de boomholte van de eikenboom.

De brand werd vanochtend door een voorbijganger ontdekt, maar heeft waarschijnlijk al de gehele nacht gewoed. De brand in de boom was ook lastig te doven.

De brandweer heeft water in de boomholte gespoten en de gemeente Cranendonck in kennis gesteld. De gemeente moet bepalen of de boom gekapt moet worden. Als de boom gekapt wordt, zal ook een locatie van het geocaching-spel Munzee gaan verdwijnen.

Bekijk een video: https://youtu.be/PgeWbczudvY