BAL vrouwen maken geen kans tegen Den Helder Suns

Fotograaf: Jos van Moorsel

De dames van Basketbal Academie Limburg speelden afgelopen weekend tegen Den Helder Suns, maar bleken helaas niet sterk genoeg om de wedstrijd te winnen.

Snelle voorsprong

De Weerter vrouwen wonnen wel de tip-off, maar leden helaas al snel balverlies. De dames van Den Helder speelden vanaf de eerste minuut agressief, waardoor ze binnen 2,5 minuut in het eerste kwart al een voorsprong van 7 punten opbouwden. Gedurende het eerste kwart liep deze voorsprong op tot 12 punten.

Aan het begin van het tweede kwart hervonden de dames van BAL Weert zich enigszins en door snel twee driepunters na elkaar te schieten nam de voorsprong van Den Helder weer af tot 7 punten. Hierna zakten de dames uit Weert echter weg en kon het verschil weer oplopen.

Den Helder speelt en verdedigt niet alleen agressief, maar heeft ook overmacht bij het pakken van de rebound. Kwart drie vertoont dan ook eenzelfde beeld: weinig rebounds en weinig kansen tot scoren voor de BAL vrouwen.

Het vierde kwart start Den Helder met een zoneverdediging, waardoor het moeilijk wordt om inside te scoren. De van oorsprong Weertse Kiki Fleuren, die nu voor Den Helder speelt, heeft geen enkele moeite om vanuit welke hoek dan ook een driepunter te schieten, waardoor het verschil snel oploopt. De eindstand is 53-95.

Volgende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd van de BAL vrouwen vindt plaats op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur in sporthal Boshoven.