Brandweer houdt ‘carrouseldag’ in de regio Weert

Update – Vandaag werd in de regio Weert een zogeheten ‘carrouseldag’ georganiseerd door de brandweer van het cluster Weert. Tijdens deze dag gaan de verschillende brandweerposten de strijd met elkaar aan.

Er komen allerlei hulpverleningsscenario’s voorbij. Iedere post verzint een eigen scenario en daar komt altijd veel creativiteit bij kijken. Dit jaar waren er scenario’s met bananen en een vliegtuig. Je kunt je dus voorstellen dat er ook veel gelachen wordt op zo’n dag. Het is dus niet alleen erg leerzaam, maar voornamelijk ook heel erg leuk.

Deze dag staat dus ook in het teken van teambuilding. Maar ook de brandweercollega’s van de verschillende posten leren elkaar kennen. Onder het cluster Weert vallen de posten Grathem, Heythuysen, Ittervoort, Meijel, Nederweert Roggel, Stramproy, de bedrijfsbrandweer van Trespa en Weert.

Waarnemers hebben vandaag de handelingen in de gaten en op het einde van de dag wordt er een winnaar bekend gemaakt. Onder dit bericht vind je een sfeerimpressie van enkele locaties van deze carrouseldag.

Update: De brandweer van Nederweert heeft gewonnen. Brandweer Weert werd tweede en Roggel derde. De brandweer van Grathem / Kelpen-Oler had dit jaar de beste oefening op touw gezet, zij mochten de Hans Beesems trofee in ontvangst nemen.