Ut Spoeëk van Swartbrook geeft je vanaf heden meer informatie

Kunstwerk ‘Ut Spoeëk’ op het Sint Cornelisplein in Swartbroek is zaterdag voorzien van een naamplaat en een QR-code.

Afgelopen februari werd dit ‘spoeëke-monument’ van V.V. De Spoeëkejaegers onthuld. In de maanden daarna werd duidelijk dat er bij voorbijgangers de behoefte voor meer informatie bestond. Er werd dus vervolgens een naamplaat met daarop ook een QR-code vervaardigd. Deze naamplaat werd vandaag onthuld in het bijzijn van een kleine delegatie van De Spoeëkejaegers, sponsor Nering Bögel en de kunstenares.

Het beeld is ontworpen en gemaakt door kunstenares Saskia Keijzers uit Swartbroek. Het bronzen beeld stelt het “spook van Swartbroek” voor, wat natuurlijk te maken heeft met de naam van carnavalsvereniging De Spoeëkejaegers.

Diverse leden van de vereniging hebben bijgedragen aan het maken van de sokkel en naamplaat van het kunstwerk. Namens hen waren vandaag ook o.a. Henk Moonen en Joeri Gielen aanwezig. Voorzitter Ger Smolenaers van De Spoeëkejaegers bedankte alle betrokkenen voor hun bijdrage aan dit mooie kunstwerk.

Meer informatie kun je vinden via de website: spoeekejaegers.nl