Burgemeester Cranendonck sluit woning Budel na vondst drugs

1 reactie

Budel – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een woning aan het Capucijnerplein in Budel tijdelijk te sluiten nadat door de politie harddrugs zijn aangetroffen op 20 juli 2022.

Tijdelijke sluiting

De bovenwoning en het bijbehorende erf aan het Capucijnerplein te Budel zijn op 6 oktober 2022 gesloten voor de duur van 4 maanden tot 6 februari 2023. Tot 6 februari 2023 is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluitingen vinden plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaar jij drugsoverlast of heb je een vermoeden van drugsgerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie