Elke vrijdag een ontbijtje voor 1 euro in het Keenter Hart

Een broodje, een ‘sjuutje’ en een hardgekookt eitje voor een zacht prijsje. Voor één euro kunnen buurtbewoners op Keent iedere vrijdagochtend een ontbijtje scoren in het Keenter Hart. Keent Onderneemt is de organisator van dit Vrijdagochtendontbijt.

Voor iedereen

Zo’n twintig mensen zitten wekelijks te smikkelen van een goedkoop ontbijtje, zo vertelt Peter Goorts, bestuurslid van Keent Onderneemt. Iedereen is welkom, zo benadrukt hij: “Het is niet alleen maar voor arme mensen, maar ook voor mensen die sociaal met andere mensen willen praten”.

Geld bij

Een ontbijtje voor 1 euro kan eigenlijk niet: de kosten voor het ontbijtje zijn hoger dan de inkomsten. “We krijgen het er lang niet van betaald”, aldus Goorts. “We moeten er elke week geld bij leggen. Maar daar gaat het niet over: het gaat om het welzijn van de mensen en dat ze het gezellig vinden”.

Broodjes op: jammer!

Het Vrijdagochtendontbijt vindt iedere vrijdag plaats in de ontmoetingsruimte van Keent Onderneemt. Het ontbijt begint om kwart over 9 en duurt tot half 11. Reserveren is niet nodig. “Je kunt gewoon binnenwandelen. En we zien wel: als de broodjes op zijn dan zijn ze op. Dat is dan jammer”, zo besluit Peter. In deze video nemen we een kijkje bij het Vrijdagochtendontbijt: https://youtu.be/OBJ0C7V497w.