Toneelgroep Weert keert terug in het Munttheater

Foto: Screenshot promovideo

Na twee jaar afwezigheid wegens de coronapandemie staan de leden van Toneelgroep Weert vrijdag 28 oktober weer op de bühne van het Munttheater. Zij voeren wederom een klucht van Nico Torrenga uit, die gegarandeerd een dolkomische avond oplevert.

Toneelgroep Weert

Toneelgroep Weert werd in 1976 opgericht door Jo van der Velden en Sjra Nijnens. De toneelgroep speelt regelmatig voor ouderen, maar treedt normaal gesproken ook elk jaar op in het Munttheater. Daarvoor hebben zij al diverse keren de Weerter Podium Publieksprijs mogen ontvangen. Vanzelfsprekend zijn ze erg trots op deze prestatie!

In 2019 speelden zij de dolkomische klucht ‘Gekke Fratsen’ van Nico Torrenga, waar nog lang over nagepraat werd. Na twee jaar niet te hebben kunnen optreden vanwege corona, keert de toneelgroep dit jaar weer terug op de planken en wel met wederom een klucht van Nico Torrenga.

DNA onbekend

Deze klucht, DNA onbekend, speelt zich af in een woonkamer. Stien is al jaren weduwe en woont samen met haar broer Gerrit, die altijd ziekelijk is. Stien heeft haar moeder beloofd om voor hem te zorgen, maar ze wordt stapelgek van hem! Tot overmaat van ramp komt haar schoonzus met haar zoon op visite; daarmee wordt het er niet gezelliger op in huize van Deursen. Stien en huishoudster Janny bedenken een plannetje!

Praktische informatie

Wil je meer weten, kom dan op vrijdag 28 oktober naar het Munttheater. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via het Munttheater en kosten € 15,-.

Bekijk een promovideo: https://youtu.be/t8jBUiYHjQg