Feestelijke onthulling vernieuwde speelplaats Brede School Markeent

Vanochtend hebben de kinderen van Brede School Markeent de nieuwe speelplaats officieel mogen openen. Er is een jaar lang gewerkt aan dit mooie resultaat. In de onderstaande video zie en hoor je er meer over.

De kinderen en teamleden hebben meegedacht over het realiseren van meer schaduw op het plein, het ontwerpen van leerplekken, het mogelijk maken van bewegend leren en de vergroening van de speelplaats. 

Samen met de expertise van Weerterlandhout, Eynderhoof en Tom van Tuel Servicebedrijf is dit tot stand gekomen. Ook een aantal vrijwilligers en leerkrachten hebben hun steentje bijgedragen. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de experimenteerregeling van de gemeente. 

“Deze mooie speelplaatsen, waar leerlingen bewegend kunnen leren, zijn gerealiseerd dankzij de subsidieregeling ‘Experimenteerruimte onderwijs’. Die regeling stimuleert leerlingen, ouders en docenten om na te denken over vernieuwing, verbinding en samenwerking. En dat is precies wat ze bij Brede School Markeent hebben gedaan, met dit mooie resultaat tot gevolg”. 

Onderwijswethouder Lizbeth Steinbach

Tot 31 december 2022 is het nog mogelijk om aanvragen in te dienen voor de experimenteerruimte onderwijs. Leerlingen, ouders en/of docenten met leuke en vernieuwende ideeën kunnen hierover in gesprek gaan met de gemeente. 

Naamswijziging

Tijdens deze opening stond ook de naamswijziging van de school centraal. Vanaf nu gebruiken ze de naam Brede School Markeent. Voorheen werd er nog gebruik gemaakt van de naam Basisschool Het Dal. Brede School Markeent is een markante, laagdrempelige onderwijsplek in de wijk, waar iedereen een ster is en op zijn eigen manier schittert. 

Na school zullen de kinderen en ouders een extra feestje vieren welke door de Ouderraad van Brede School Markeent is georganiseerd. Spellen, het maken van gezonde fruit- en groentehapjes (gesponsord door de buurtmoestuin in de wijk Keent), een rad van fortuin en een hapje/drankje; het komt er allemaal. 

Kinderboek

Tijdens de onthulling van de vernieuwde speelplaats kregen de jongste kinderen van de school nog een extra verrassing. Schoolleider Jolanda Meuwissen reikte het Weerter kinderboek “Hoe eendje, Markeendje werd” uit aan de kinderen.

Samen zijn ze krachtig en dat is mooi terug te zien op deze feestelijke dag. 

Bekijk de video: https://youtu.be/z64kks_gS0s