Fietser botst tegen auto op Maaslandlaan

De hulpdiensten zijn woensdag rond 9.15 uur gealarmeerd vanwege een ongeval nabij de Limburglaan in Weert.

Op de t-splitsing Maaslandlaan – Oppergelrestraat waren een auto en fietser met elkaar in botsing gekomen. De auto wilde vanuit de Oppergelrestraat de Maaslandlaan inrijden en de bestuurster zag daarbij een naderende fietser over het hoofd. De fietser kon niet meer uitwijken of remmen en botste tegen de auto aan.

De fietser kwam ten val. Omstanders en de inzittenden van de auto boden meteen eerste hulp. Vanuit de naastgelegen PSW-locatie kwamen mensen helpen en er werd een rolstoel gebracht.

De fietser is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie hielp bij de afwikkeling van het ongeval en heeft verslag opgemaakt. De bestuurster van de auto was flink geschrokken. Ze mocht, nadat alles was vastgelegd, haar weg vervolgen.