Twee maanden bomenonderhoud langs N266

Algemeen Nederweert Weert Reageer 2 min. leestijd

In opdracht van Rijkswaterstaat verricht Van Doorn van 10 oktober tot en met 9 december onderhoudswerkzaamheden aan de bomen langs de N266 van Nederweert tot Helmond. Het onderhoud bestaat uit snoeien en verwijderen van bomen die een slechte conditie hebben. 

Snoeien voor zicht en veiligheid

Doel van het snoeien is met name het herstellen van het zicht en het verwijderen van dode takken. De bomen die verwijderd worden, verkeren in dermate slechte conditie dat ze een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid, zo blijkt uit de jaarlijkse boomveiligheidscontrole. Er worden verschillende soorten nieuwe bomen geplant; wanneer en waar wordt in overleg nog bepaald. 

Verkeershinder

De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 9.00 – 16.00 uur uitgevoerd, waarbij er een halve baan afzetting geldt. Er gelden geen omleidingsroutes. Indien er risico is op vallend snoeihout of bomen, wordt het wegverkeer kortstondig stil gezet. Dit kan leiden tot enkele minuten langere reistijd. 

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfaltreiniging en onderhoud aan de vangrail. Dit alles met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker en een veilig werkvak voor de medewerkers. 

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook jij kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én jezelf: volg de aanwijzingen op en respecteer de snelheidslimiet.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie