Gedeeltelijke zonsverduistering in Weert in beeld

Foto ingestuurd door Carlo van Hout

Update – Rond het middaguur vond vandaag een gedeeltelijke zonsverduistering plaats, die met een beetje geduld én geluk ook in Weert zichtbaar was. Tussen 11.08 en 13.03 uur schoof de maan voor de zon langs, waardoor het leek alsof er een ‘hap’ uit de zon werd genomen.

De gedeeltelijke zonsverduistering bereikte rond 12.05 uur een hoogtepunt: daarbij werd vanuit Nederland gezien ongeveer 22% van de zonsoppervlakte ‘bedekt’ door de maan. Het werd hierdoor niet merkbaar donkerder buiten, maar wie met een eclipsbril naar de zon keek of er foto’s van maakte, werd wel degelijk getrakteerd op een bijzonder uitzicht!

Update: Twee foto’s van Martien toegevoegd. De maan die op zijn maximum van 22% voor de zon doorging. De oranje foto is met een zonnefilter gemaakt op het moment dat de eerste ‘deuk’ in de zon kwam.