Gemeente Weert heeft weer bladkorven geplaatst

Archieffoto WdG - Een bladkorf

De gemeente Weert plaatst elk jaar in oktober bladkorven. Hier kun je de gevallen bladeren in weggooien. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen. Dat betekent dat er niet in elke straat een bladkorf staat.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, ruimt de gemeente Weert regelmatig bladeren op. Ze vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo houd je gezamenlijk de omgeving schoon. De gemeente maakt de bladkorven regelmatig leeg.

Alleen bladeren in de bladkorf

In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen

Bladafval kun je ook zelf naar de Milieustraat brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kun je bladafval daar gratis brengen. Dat kost je dus geen knip van de Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heb je wél een Weerterlandpas nodig.

Locaties

In een aantal wijken staan extra bladkorven. Er is overleg geweest met de wijkraden van de wijken waar de situatie gewijzigd is. Voor het seizoen 2023 / 2024 gaat de gemeente in overleg met alle wijk- en dorpsraden over de locaties van de bladkorven. Wanneer je als buurt een voorstel heeft voor de (ver)plaatsing van een bladkorf, kun je dit aangeven bij uw wijk- of dorpsraad.

Een actueel overzicht van de locaties vind je via de website van de gemeente Weert: https://www.weert.nl/bladkorven