Inwoners en ondernemers uit Budel willen pinautomaat in openbare ruimte terug

Budel – In Budel zijn de afgelopen jaren de pinvoorzieningen in de openbare ruimte één voor één verdwenen. Op dit moment is het in het centrum alleen nog mogelijk om bij de Albert Heijn en de Bruna te pinnen, waarbij men, nog los van de vele storingen van de automaten, afhankelijk is van openingstijden. Dat stoort de bewoners, want het is niet alleen lastig voor particulieren, maar ook voor lokale ondernemers die contant geld willen opnemen of willen afstorten.

Contant geld minder bereikbaar

De banken in Nederland zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van voldoende pinvoorzieningen, maar het lijkt erop dat het beleid van banken steeds meer is gericht op het minder bereikbaar maken van contant geld. Dat gebeurt niet alleen door het aantal pinautomaten te verminderen, maar ook door deze in de detailhandel te plaatsen, waardoor de opname van contant geld uitsluitend mogelijk is tijdens openingstijden.

Petitie gestart

Daarom hebben inwoners en ondernemers uit de gemeente Cranendonck besloten een brief op te stellen met daarin het dringende verzoek om een pinvoorziening in de openbare ruimte in Budel te laten terugkeren. De brief zal gestuurd worden aan de grootste banken in Nederland: de Rabobank, ABN AMRO en de ING, die gezamenlijk in het samenwerkingsverband ‘GeldMaat’ de grootste aanbieders zijn van pinautomaten in Nederland.

De initiatiefnemers vragen om de brief massaal mede te ondertekenen via: https://petities.nl/petitions/breng-een-buiten-pinautomaat-terug-naar-budel?locale=nl , omdat zij denken dat deze daarmee een grotere impact maakt.