Tamara maakt kalender met intieme foto’s ten gunste van Pink Ribbon

Fotografe Tamara Kluskens doet aan boudoir fotografie. Dat is een vorm van fotografie waarbij vrouwen op de meest intieme manier op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Hierdoor krijgt hun zelfvertrouwen vaak een boost. Tamara ontvangt in haar studio met enige regelmaat vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. Dit raakt haar zo dat ze besloot een kalender samen te stellen waarvan de opbrengst gaat naar Pink Ribbon, een organisatie die zich onder andere inzet voor onderzoek naar borstkanker.

Pink Ribbon

Één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker. “Ik zat in groep 5 toen de moeder van mijn beste vriendin het kreeg. Dat was mijn eerste kennismaking met borstkanker”, zo vertelt de fotografe. “Toen wist ik nog niet wat het inhield, maar ik zag wel van dichtbij hoe verdrietig iedereen was en dat heeft een enorme indruk op me achtergelaten”. Toen ook Tamara’s tante te maken kreeg met de ziekte besloot ze zich in te gaan zetten voor Pink Ribbon. Dat heeft nu geresulteerd in een charity kalender waarvan de opbrengst volledig naar dit goede doel gaat.

Foto’s

Op de kalender zijn foto’s te zien van vrouwen die Tamara in het verleden in haar studio in Weert voor haar camera heeft gehad. ”Toen ik het initiatief aankondigde op mijn website waren er heel veel enthousiaste reacties. Veel vrouwen stuurden hun foto’s in. Uiteindelijk was het nog heel lastig kiezen”.

Geaccepteerd

Bij iedere maand staat een foto van iemand die door middel van boudoir fotografie uit haar comfortzone stapte. De foto die de meeste indruk op Tamara maakte is de dame die bij september staat. “Deze vrouw kon zich niet accepteren zoals ze was. Uiteindelijk na de fotoshoot zei ze tegen mij: ik kan me niet mijn hele leven druk maken over hoe dat ik er uit zie. Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben”.

Borstkankermaand

De hele maand oktober is Borstkankermaand. De kalender is dan, voor 25 euro, te koop via de website van Tamara. De opbrengst gaat dus in zijn geheel naar Pink Ribbon. Meer informatie: www.deboudoirstudio.nl. Wil je de kalender aanschaffen, klik dan op ‘meer’ en vervolgens op ‘shop’.

In deze video vertelt Tamara Kluskens meer over boudoir fotografie en zie je de kalender die ze voor Pink Ribbon samenstelde: https://youtu.be/STomDtpsXUA.