Mogelijk verstoorde dienstregeling door stakingen bij Arriva

Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 oktober staken buschauffeurs en verkeersleiders van Arriva. Dat heeft grote gevolgen voor de dienstregeling van de streekvervoerder door het hele land, want zonder verkeersleiding mogen bussen van Arriva niet uitrijden. Dit meldt vakbond FNV.

Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘Het is voor het eerst dat de verkeersleiders staken. Dat zegt heel veel over de problemen en de werkdruk. Die is net als bij de buschauffeurs, torenhoog.’

Leefbaarheid

Buschauffeurs in het hele land leggen deze week het werk neer om een betere cao en om aandacht te vragen voor de afbraak van het openbaar vervoer. ‘Door personeelstekort, ontstaan doordat bedrijven alleen maar bezig zijn de kosten zo laag mogelijk te houden, is de werkdruk gigantisch. Het zorgt voor een hoog ziekteverzuim, waardoor de werkdruk nog hoger wordt. Het beleid van de ov-bedrijven en de provincies heeft er voor gezorgd dat de laatste jaren veel lijnen tijdelijk en definitief uitgevallen zijn. Met alle gevolgen van dien voor de bereikbaarheid en dus leefbaarheid op met name het platteland’, aldus Kuiper.

Wat betekent dit voor mijn reis in Weert?

Op de website van Arriva is te lezen dat de streekvervoerder er alles aan doet om zoveel mogelijk de normale dienstregeling te rijden. Is dit niet mogelijk, dan is dat helaas vaak pas op het laatste moment duidelijk. De maatschappij verwerkt deze informatie zo snel mogelijk in reisplanners en apps.

Ben je van plan om de komende dagen de bus te nemen, houd er dan dus rekening mee dat je reis wel eens een stuk langer zou kunnen duren dan gepland.