Omstanders redden jongeman uit kanaal met kickboard

De hulpdiensten zijn woensdag rond 14.15 uur gealarmeerd vanwege een ‘persoon te water’ nabij de Stadsbrug in Weert.

Ter hoogte van de Minderbroederslaan was een minderjarige jongen te water geraakt. Omstanders boden meteen eerste hulp en gooiden zogeheten kickboards (of zwemplankjes genoemd) in de Zuid-Willemsvaart. De jongeman kon zich daaraan vasthouden zodat hij niet kopje onder ging. Vanwege de hoge damwanden was het lastig om weer op het droge te komen.

Intussen waren ook de hulpdiensten gealarmeerd. Uit voorzorg kwam de brandweer ter plaatse, maar de brandweerlieden hoefden verder niet in actie te komen. Omstanders hadden de jongeman uit het kanaal weten te redden. De jongeman kreeg een isolatiedeken omgewikkeld en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is aan de slag gegaan om de ouders / verzorgers te informeren en heeft de fiets waar de jongen mee op pad was gegaan veilig gestald.