Paddenstoelenochtend voor kinderen, ouders en grootouders

Op zondag 23 oktober kun je de geheimen van de paddenstoelen ontdekken. Op deze dag wordt er bij het Natuur- en Milieucentrum in Weert een paddenstoelenochtend georganiseerd. Leuk voor kinderen, ouders en grootouders.

Hoe kan het, dat ze er ineens staan? Er zijn zo veel verschillen in vorm, grootte, kleur  en groeiplaats. Namen zoals een heksenkring spreken tot de verbeelding.

Tijdens de paddenstoelenochtend starten ze binnen in het NMC, waar je o.a. namen van paddenstoelen leert kennen en een puzzel gaat oplossen met de paddenstoelententoonstelling. Weet je wat een sporenregen en een sporenprint zijn Ook die leer je kennen.

Daarna ga je met gidsen naar buiten om paddenstoelen te zoeken en allerlei wetenswaardigheden daarvan te ontdekken. Lukt het om de naam te vinden met een zoekkaart? En met het spiegeltje kun je de interessante onderkant goed zien zonder de paddenstoel te plukken.

Praktische informatie

Gelieve je van te voren aan te melden voor deelname aan deze activiteit door een mailtje naar  [email protected]. Vermeld daarbij aub het aantal kinderen en volwassenen. De activiteit duurt van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.

Deelname aan de activiteit is gratis. Je krijgt o.a. een spiegeltje en zoekkaart. Zorg voor geschikte kleding en schoeisel

Het NMC is gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert.