15 extra ambassadeurs voor Natuurgrenspark De Groote Heide

Cranendonck – Wie De Groote Heide vindt, die zoekt niet verder. Dat geldt vanaf vandaag zeker voor de 15 extra ambassadeurs van het grensoverschrijdende natuurgebied.

Namens de gemeenten Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Pelt en Valkenswaard volgden bestuurders en ambtenaren een tweedaagse cursus van IVN Natuureducatie. De kersverse ambassadeurs zullen de komende jaren hun krachten bundelen om de natuur in De Groote Heide te versterken en het gebied recreatief op de kaart te zetten.

Je vindt er Belgisch-Limburgse en Noord-Brabantse gastvrijheid én prachtige natuur- en cultuurlandschappen. Deze combinatie maakt De Groote Heide uniek en het maakt de omliggende gemeenten de ideale uitvalsbasis voor een dag, weekend of weekje weg. Guy Joosten, voorzitter van het natuurgrenspark, vertelt: “We hebben tijdens deze cursus de parels van De Groote Heide nog beter leren kennen. Nu gaan we de handen in elkaar slaan om hier ook onze eigen inwoners en de toeristen warm voor te maken.”

Uniek recreatief aanbod

Recreanten zijn steeds meer op zoek naar een bijzondere en authentieke beleving. Hiervoor is het belangrijk dat de gemeenten inspelen op de bijzondere kwaliteiten en het verhaal van hun omgeving kunnen vertellen. Tijdens de cursus zijn de deelnemers aan de slag gegaan met storytelling en het verkennen van hun eigen omgeving via historische kaarten en excursies. Vanaf nu kunnen zij als ambassadeur de bijzondere parels qua natuur en cultuurhistorie aanwijzen en ontwikkelingen in het gebied verder uitdragen.

Ontdek De Groote Heide

De Groote Heide is een gevarieerd natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende, Eindhoven, Cranendonck, Hamont-Achel en Pelt. Rond het jaar 1900 vond men hier een groot aaneengesloten heidegebied. Inmiddels kenmerkt het landschap zich door kabbelende beekjes, bossen, vennen en bijzondere cultuurhistorische parels die het waard zijn om ontdekt te worden!