‘Respect voor elkaar’ thema van Weert Respecteert 2022

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Van 1 tot en met 30 november 2022 vindt de vierde editie van Weert Respecteert plaats, met als thema ‘Respect voor elkaar’. Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten. In de maand november worden allerlei activiteiten georganiseerd om elkaar te ontmoeten, zoals de films, theatervoorstellingen, evenementen en meer.

Wethouder Diversiteit Michèle Ferrière: “Wat als we leefden in een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn? Niet alleen mensen die lijken op onszelf maar ook alle mensen die anders zijn? Mensen met een andere leeftijd, kleur, geloof, geaardheid, afkomst, achtergrond of een andere portemonnee? Een wereld waar woorden als ‘diversiteit’ en ‘inclusie’ overbodig zijn. In Weert telt en doet iedereen mee en dat vieren we tijdens Weert Respecteert.”

Feestelijke opening

Op zaterdag 5 november is de feestelijke opening van Weert Respecteert om 10:45 uur bij Bibliocenter. Iedereen is welkom. Wethouder Ferrière verzorgt het openingswoord.

Aansluitend kun je in Bibliocenter de Mensenbieb bezoeken. Uit een catalogus van ‘levende boeken’ kun je een mens kiezen met een bijzonder verhaal en hem of haar alles vragen. Verruim je blik bij Bibliocenter en ga in gesprek met bijvoorbeeld een transgender of iemand met een verstandelijke beperking.

Activiteiten

Tijdens Weert Respecteert is er veel te beleven. Het thema ‘Respect voor elkaar’ is met alle activiteiten verweven. Bij iedere activiteit staat een groep uit de samenleving in de spotlight: mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische aandoening, LHBTI’s, mensen met Alzheimer en meer. Zo kun je met korting naar de theatervoorstelling Ongerijmd in Munttheater. Dit indringende toneelstuk gaat over de woordkunstenaar Gerrit Achterberg die leed aan een psychiatrische stoornis en een moord pleegde. In Bibliocenter kun je in gesprek met bestsellerauteur Lale Gül. Zij scheef het spraakmakende boek Ik ga leven over opgroeien in een streng islamitisch gezin.  

In Gotcha Cinema kun je genieten van de spraakmakende film Bros. Het is de eerste romantische comedy van een grote filmstudio over twee homoseksuele mannen die heel misschien, per ongeluk de ware liefde vinden. Er is weer het een en ander te doen voor LHBTI’s: Open Minded event van B Sassy, een COC Vrienden- en ledenborrel en Café Respect van OUCH ZO. Ook is er een prachtige dansvoorstelling van mensen met een verstandelijke beperking Special Dance Team in Munttheater, georganiseerd door RICK.

Dit en meer beleef je tijdens Weert Respecteert. Het complete programma vind je op www.weert.nl/respecteert. Of neem een kijkje op de Facebook- en instagrampagina (@Weert Respecteert).

Samenwerking met Weerter organisaties

Weert Respecteert 2022 is een samenwerking tussen RICK, Bibliocenter, Gilde Opleidingen, B·Sassy, CJG, Punt Welzijn, Munttheater, Amnesty International, Gotcha Cinema, OUCH ZO, COC Limburg en Gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie