Rook na aanzetten standkachel aangezien voor vrachtwagenbrand

De brandweer en politie werden woensdag iets na het middaguur gealarmeerd voor een vermeende vrachtwagenbrand op de Graafschap Hornelaan.

Nabij het Shell-tankstation stonden enkele vrachtwagens geparkeerd. Bij een van de geparkeerde vrachtwagens was door een voorbijganger rookontwikkeling waargenomen. De voorbijganger vertrouwde het niet en alarmeerde de brandweer.

Toen de brandweer ter plaatse kwam was er geen sprake meer van rookontwikkeling. De brandweerlieden gingen op onderzoek uit en zagen in de trekker van een vrachtwagen een gordijntje open en dicht gaan.

De brandweerlieden traden vervolgens in overleg met de chauffeur en die gaf aan dat hij zojuist de standkachel had aangezet. Hierdoor was er rookontwikkeling ontstaan. Er stond dus gelukkig geen vrachtwagen in brand.

De Graafschap Hornelaan was deels tijdelijk afgesloten voor het verkeer, maar nadat het sein veilig was gegeven werd ook de weg weer vrijgegeven.