Sint Martinuskerk kleurt blauw voor stilgeboren kinderen

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Van 9 t/m 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week: een week waarin aandacht wordt gevraagd voor baby’s die tijdens of vlak na de zwangerschap overlijden. Ook in Weert zijn er ouders die dit onmenselijke verdriet moeten dragen.

Kerktoren kleurt blauw

Zo ook Iris, die haar zoontje Odin eerder dit jaar verloor. Op haar verzoek zal deken Franken van de Sint Martinuskerk in Weert de kerktoren zaterdagavond 15 oktober blauw verlichten. Voor Odin, maar ook voor alle andere kindjes van wie helaas veel te vroeg afscheid genomen moest worden.

Wave of Light

Wil je zelf ook deelnemen aan de zogenaamde ‘Wave of Light’ die op 15 oktober plaatsvindt? Steek dan om 19.00 uur een kaarsje aan. Dit wordt over de gehele wereld op hetzelfde lokale tijdstip gedaan, waardoor er een ‘golf van licht’ ontstaat, ter nagedachtenis aan alle baby’s die voor, tijdens of vlak na de bevalling overleden.

Voor meer informatie: https://steunpuntnova.nl/blaw/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties