Scholieren smullen van Burgemeestersontbijt in stadhuis

De snoeptomaatjes rolden vanochtend door de kantine en de kaiserbroodjes gingen letterlijk als warme broodjes over de toonbank in het Weerter stadhuis. Er werd namelijk een Burgemeestersontbijt georganiseerd.

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Kameleon waren vanochtend uitgenodigd om in het stadhuis te komen ontbijten. Voorafgaand aan het ontbijt kregen de scholieren tekst en uitleg over het functioneren van de burgemeester, wethouders en gemeenteraad.

De burgemeester werd het hemd van het lijf gevraagd. Van de vraag “Wat is het meest leuke werk voor u als burgemeester?” tot ‘Is uw zoon profvoetballer?’. Burgemeester Vlecken nam de tijd om alle vragen zo begrijpelijk mogelijk te beantwoorden.

Na het vragenvuur volgde het ontbijt. Dat was een gevarieerd en vooral smakelijk ontbijt. Sommige leerlingen kwamen zelfs meermaals terug om wat extra snoeptomaatjes te pakken of om hun bekertje nog eens te vullen met thee of yoghurt.

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Het ontbijt werd mede georganiseerd door Punt Welzijn.

Bekijk een sfeerimpressie: https://youtu.be/iQo1Ml7REsk