10-jarig jubileumconcert Creatura

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Op initiatief van Toos Kunnen en Carla Litens-Kollée werd 10 jaar geleden Creatura opgericht. Reden voor een feestelijk familieconcert in het Munttheater van Weert!

Het programma is voor alle leeftijden herkenbaar. Hele generaties zijn opgegroeid met klassiekers uit The Sound of Music, zoals ‘Edelweiss’ en ‘Do Re Mi’. Ook songs van Elton John uit The Lion King, zoals ‘Circle of Life’ en ‘Can you feel the love tonight’, behoren tot de toppers uit de musicalwereld.

Uit West Side Story worden onder meer ‘I feel pretty’ en ‘Maria’ uitgevoerd. En wat te denken van ‘Angels’ van Robbie Williams en ‘Africa’ van Toto? Muzikale verrassingen zijn zeker ‘Adios Nonino’ (bekend van de traan van Maxima) en ‘Nella Fantasia’ van Ennio Moricone.

Muziek van en voor alle leeftijden

Een feest vier je nooit alleen. Daarom heeft Creatura een aantal andere koren en solisten uitgenodigd voor deze jubileumvoorstelling. Ook in de samenstelling van de uitvoerenden komt de doelstelling tot uitdrukking: samen, ongeacht leeftijd, genieten van koormuziek. De mensen die op het podium staan zijn dan ook van alle leeftijden: de jongste deelnemer is 7 jaar, de oudste 83 jaar.

De volgende koren en solisten realiseren de voorstelling:

  • Creatura en Phoenix onder leiding van Ton van de Weem
  • Kinderkoor Equal Voices onder leiding van Janneke van Reenen
  • Popkoor Equal Voices onder leiding van Rita Scheffers
  • Het kinderkoor van basisschool Kameleon onder leiding van Patricia van Reenen

Solistische medewerking verlenen de Weerter musici Trix Reintjens (accordeon), Rens Teunissen (zang) en Ilse Maas (zang).

Het Creaturacombo staat onder leiding van Toon Konings. De algehele muzikale leiding wordt verzorgd door Ton van de Weem en de regie is in handen van Fauve Schelfhout – Kessels.

Praktische informatie

ENJOY & SING ALONG! vindt plaats op vrijdagavond 14 oktober om 20.15 uur in het Munttheater in Weert. Kaarten zijn te bestellen via www.munttheater.nl of door te mailen naar [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie