Sfeerimpressie Huiskamer Festival Weert

In heel wat huiskamers in Weert was vandaag live-muziek te horen. Er werden maar liefst 57 optredens verzorgd door 21 verschillende bands, solisten en muziekgezelschappen.

In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages konden liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats, veelal onder het genot van een drankje.

Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

Huiskamerfestival Weert werd georganiseerd door Ambiance Events en is een initiatief van Sander Hoeben, popcoördinator van Weert, in navolging van het in februari 2020 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel