Toekomstplan De Paol zorgt voor beroering in Altweerterheide

In Altweerterheide is beroering ontstaan nu bekend is geworden dat De Paol haar functie als gemeenschapshuis zal gaan verliezen. De nieuwe eigenaresse wil het pand transformeren naar een wooncomplex, zo is te lezen in een bericht van de Dorpsraad Altweerterheide.

De Paol is per oktober overgedragen aan de nieuwe eigenaresse. In mei werd bekend dat de uitbaters van toen gingen stoppen met de exploitatie van het dorpshuis. De Paol werd dus overgenomen, maar zonder voortzetting van de horeca. Dit heeft vervolgens heel wat losgemaakt in het Weerter kerkdorp.

Samen met de harmonie en carnavalsvereniging is de Dorpsraad Altweerterheide in gesprek gegaan met de nieuwe eigenaresse. Het plan is helder en dat is het sluiten van de horeca en het pand verbouwen zodat het als wooncomplex gebruikt kan worden.

De dorpsraad ziet en voelt de urgentie voor het onderbrengen van de verenigingen en het hebben van een ontmoetingsplaats in de dorp. Men heeft daarom aansluiting gezocht bij het college van B&W. Het gemeentebestuur krijgt binnenkort een ‘noodkreet’ en een eerste afspraak is reeds gepland.

“Het is essentieel voor de leefbaarheid van ons dorp om een ontmoetingsplaats te hebben. De hulpvraag die op tafel ligt: hoe kunnen we ons mooie dorp weer voorzien van een ontmoetingsplek die voldoet aan alle wensen en benodigdheden die voor al onze verenigingen van belang zijn? Wij willen naar een oplossing toe van het voorliggende probleem en zetten ons hiervoor in met alle middelen die we redelijkerwijs hebben”, aldus de dorpsraad via Facebook.