U wilt het Stationsplein verlaten? Een ogenblik geduld, alstublieft

Algemeen Storingen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

De afgelopen dagen leek het opvallend druk op het Stationsplein in Weert. Tijdens de spitsuren stonden er files op het plein die langer waren dan gebruikelijk.

De oorzaak: de afstelling van de verkeerslichtinstallatie werkt (nog) niet naar behoren. Direct na afloop van de kermis zijn de verkeerslichten teruggeplaatst. Normaal gesproken reageert een verkeersregelinstallatie (VRI) op voertuigen die over de lussen rijden. In het geval van het Stationsplein zitten de lussen niet in de grond, maar worden deze vanuit de mast ‘geprojecteerd’ op de rijbaan.

Het is een heel technisch verhaal, maar deze installatie reageert niet naar behoren. Dat is duidelijk. Als je het plein wil verlaten, richting de Stationstunnel, moet je vliegensvlug zijn. Als niemand is afgeleid of zit te slapen kunnen er maximaal één of twee voertuigen het plein verlaten, daarna staat het verkeerslicht weer op rood. Voorheen konden er meer voertuigen doorrijden.

Tijdens de spitsuren ontstaat er dus een file omdat er maar mondjesmaat voertuigen door worden doorgelaten. Het zorgt voor frustraties en de file is soms zo lang dat de uitrit bij het busstation wordt geblokkeerd. De grote Arriva-bussen kunnen dan niet vertrekken wat nog meer frustraties en getoeter oplevert.

De gemeente is ervan op de hoogte en gaat het probleem op korte termijn herstellen zodat er weer sprake is van een normale verkeersstroom.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties