Wi-j ésj het toch met ‘Wi-j ésj?’?

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Luncherie Wi-j ésj? op de Nieuwe Markt in Weert is tijdelijk gesloten. De reden is een verbouwing. Eigenaresse Ciska Barents was eigenlijk van plan alleen de kelder van haar horecazaak aan te pakken, zo vertelde ze onlangs op landelijke televisie, maar daar ziet ze toch maar vanaf.

Interieur

Sinds deze week kunnen de gasten van Wi-j ésj? even geen broodje komen eten. Tot en met 18 oktober, zo is de verwachting, wordt er hard gewerkt aan een nieuw interieur. De eigenaresse vertelt: “Het plafond is eruit, alles wordt opnieuw geverfd, en nieuwe verlichting, dat is het dan eigenlijk zo’n beetje”.

Prijs

Eerder dit jaar wonnen Ciska en haar man Henk een grote prijs bij de Postcodeloterij. Van een klein gedeelte hiervan wordt nu de verbouwing bekostigd. Tegen Caroline Tensen vertelde ze destijds dat ze in de kelder van haar Luncherie een keuken wilde bouwen. Daar ziet ze nu van af. “Dat is geen optie want dan zie ik zelf geen daglicht meer”. Naast een nieuw interieur wordt nu dus ook de bestaande keuken volledig vernieuwd.

Oude foto’s

Een van de opvallende dingen aan de muur van de ‘oude’ Luncherie waren de grote foto’s op de muur waarop Weert van vroeger te zien was. “Die blijven wel”, zo stelt Ciska ons gerust. “Mensen vinden het heel leuk om, als ze zitten te eten, even naar die foto’s te kijken .. een beetje nostalgie .. dat houden we wel”.

Benieuwd naar de vorderingen van de verbouwing van Wi-j ésj? Bekijk dan deze video.

Bekijk een video: https://youtu.be/hYpQeqML9D8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie