Weert heeft een Tesla Supercharger-station met 16 laadpalen

Weert heeft net als 39 andere plaatsen in Nederland sinds kort een Tesla Supercharger-station. Dit is een plek waar automobilisten hun Tesla kunnen opladen.

Het nieuwe station is aangelegd bij de parkeerplaats van Goudreinet de Wildenberg aan de Eindhovenseweg. Tesla-rijders kunnen dus tijdens hun reis over de snelweg bij Weert de A2 verlaten om hun auto even snel op te laden.

Het Tesla Supercharger-station bij de Wildenberg telt maar liefst 16 laadpalen en deze zijn vooralsnog alleen te gebruiken door mensen die in het bezit zijn van een Tesla.

Het bedrijf van Elon Musk heeft dus de verwachting dat in de nabije toekomst steeds meer Tesla’s in de regio Weert zullen rijden. Ze willen voor het einde van dit jaar ook nog een Tesla Supercharger-station realiseren in Nederweert.