Uitroeping nieuwe Vorst van de Rogstaekers

Op zaterdag 12 november a.s. om 19.11 uur zal stadsvastelaovendjvereniging de Rogstaekers de Wieërter vastelaovendj weer openen. Dit jaar is dat extra speciaal omdat dit gepaard gaat met de uitroeping van de nieuwe Vorst van de vereniging.

Op een plek waar vroeger de heersers van Weert en omstreken huisden, op de Biest aan de rand van de kasteelgracht zal de zesde Vorst van Weert worden gepresenteerd en geïnstalleerd.

Spektakel

Het belooft een uniek vastelaovendj spektakel te worden! Onder andere stadschötte Sinte Catharina 1480, de Streetsingers o.l.v Noël Seerden en de Rogstaekers big band o.l.v Bjorn Wiermans zullen meewerken. Daarnaast zijn er diverse gast optredens van onder andere Phil Aspers, Sanne Heuijerjans, Marjos Metsemakers, Leon Tobben, Rick Weegels Noël Seerden en Marcel Moonen. Gedanst wordt er door dansstudio Release en Dansrijck. De presentatie is in handen van Monique van der Brandt. Het belooft een muzikale en visuele show te worden.

Avond van de nieuwe Vorst

Aansluitend aan de installatie van de nieuwe Vorst, vindt er in de Poort van Limburg vanaf 20.30 uur de avond van de nieuwe Vorst plaats. Naast de gelegenheid om felicitaties aan de zesde Vorst van Weert over te brengen, is er een verrassend en gevarieerd muzikaal programma door VV de Rogstaekers samengesteld. Zo zullen Mark Gruijthuijsen, Stefan Wolter, de Geliëndje, Paul en Leo en niemand minder dan Erwin optreden. DJ Sem Meevis zorgt tussendoor voor nog meer sfeervolle vastelaovendj muziek. De entree voor de poort van Limburg is gratis.

Stadsvastelaovendj vereiniging de Rogstaekers hoopt veel vastelaovendj-vierders op 12 november 2022 op de Biest en in de Poort van Limburg te zien om samen het Wieërter vastelaovendj seizoen 2022/2023 te openen.

Meer informatie: www.vvderogstaekers.nl.

Bekijk de video als vooruitblik via: https://youtu.be/c_Da4NRCBkU