Aanrijding met drie personenauto’s op de A2 bij Weert

Op de snelweg A2 zijn zondag rond het middaguur drie personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde in noordelijke rijrichting van Nederweert naar Weert.

Een bestuurster van een auto wilde na een inhaalactie terug invoegen en ze zag daarbij een achterop komend auto over het hoofd. Het gevolg was een botsing waarbij in totaal drie auto’s bij betrokken raakten. Tijdens de botsing werden door de klap bij één van de auto’s de airbags geactiveerd.

De automobilisten wisten na de aanrijding hun voertuigen op de vluchtstrook te parkeren in afwachting van de politie. Om de overlast voor het overige verkeer te beperken hebben op advies van de politie de voertuigen van de snelweg gehaald. Via de vluchtstrook zijn ze naar de afrit Weert-Noord gereden.

Op de Doctor Anton Philipsweg werden vervolgens de schadeformulieren ingevuld. Uit voorzorg kwam nog een ambulance ter plaatse om de bestuurster van de auto, waarbij de airbags geactiveerd waren, te controleren. De andere inzittenden kwamen met de schrik vrij.

De auto waarbij de airbags geactiveerd zijn is afgesleept door de berger. De andere twee auto’s konden hun weg vervolgen nadat alle gegevens waren uitgewisseld.