BAL kan Feyenoord niet overtroeven

Foto: Jos van Moorsel

In een wedstrijd met twee gezichten neemt Feyenoord Basketbal uiteindelijk de punten mee naar huis.

BAL aan de leiding

De mannen van BAL begonnen prima aan de wedstrijd: er werd goed verdedigd en ook de basket werd veelvuldig gevonden. Het eerste kwart werd afgesloten met de stand 19-21. Onder leiding van een met scherp schietende Aleksandar Matushev neemt BAL in kwart twee de leiding over; de teams gaan rusten bij 43-39.

Duidelijke taal

Het publiek gaat er na de rust eens goed voor zitten, maar de opdracht van Feyenoord-coach Toon van Helfteren in de kleedkamer lijkt duidelijk. BAL heeft in het derde kwart geen antwoord op een veel beter verdedigend Feyenoord. Het kwart eindigt in 7-22 en hoewel BAL in het laatste kwart weer iets meer aan scoren toekomt wint Feyenoord zonder problemen met 65-82.

Volgende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 26 november. In sporthal Boshoven is dan Heroes Den Bosch te gast. De tip-off is om 20:00 uur.