Burgemeester nieuwe gouvernator van Weerter Stadsgilde

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Vandaag vierde het Gilde van Weerter Stadsschutte Sinte Catharina 1480 (in de volksmond: Weerter Stadsgilde) haar Katriensdag. Tijdens deze viering van de naamdag werden drie nieuwe leden en de nieuwe gouvernator geinstalleerd.

De ceremonie vond plaats tijdens de zondagsmis in de St. Martinuskerk. Deken Franken leidde de mis en werd bijgestaan door de Deecken van het gilde, Jac Hendrix. Allereerst werden de drie nieuwe leden geinstalleerd. Volgens traditie werden ze ‘ingevendeld’ en daarna ingezegend.

Daarna volgde burgemeester Vlecken. Hij werd geinstalleerd als nieuwe gouvernator van het Weerter Stadsgilde. Vlecken kreeg de bijbehorende versierselen omgehangen en werd daarna ook ingevendeld en ingezegend.

De rol als gouvernator kun je zien als beschermheer. Het is een symbolische bescherming voor het stadsgilde dat sinds 2014 op de Immaterieel Erfgoed-lijst staat.

Bekijk een sfeervideo: https://youtu.be/bLc6AgKW0i8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie