Charlie Wijen gediskwalificeerd uit Groot Limburgs Buuttekampioenschap

Archieffoto WdG

Als casanova nam buuttereedner Charlie Wijen afgelopen maandag deel aan de voorronde van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Met succes, zo leek het. Hij behaalde de finale. Donderdagmiddag liet hij via Facebook echter weten alsnog gediskwalificeerd te zijn.

Al te veel in detail treden wil Charlie niet, maar hij laat wel weten dat zijn eerdere deelname aan een Brabants kletstoernooi te maken heeft met de huidige diskwalificatie. De organisatie van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap (LVKA) zou vinden dat wat hij afgelopen maandag in de voorronde in het Munttheater heeft laten zien te veel lijkt op hetgeen hij in Brabant heeft gedaan.

De buuttereedner zelf is het niet eens met de beslissing van de LVKA, maar hoopt dat iedereen hem de rust geeft dit nieuws te verwerken. Daarnaast geeft hij aan wel erg te hebben genoten van zijn optreden in de voorronde en wenst hij de resterende finalisten van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap veel succes.