Het College Weert ziet steeds meer leerlingen ‘vapen’

Foto via Pixabay

Het College Weert constateert dat leerlingen in toenemende mate ‘vapen’, zo meldt de school in een nieuwsbericht. Vape is een elektrische sigaret waar geen tabak in zit, maar waar wel nicotine in kan zitten.

Het is een variant van roken. Er wordt een smaakje toegevoegd in de vorm van een vloeistof. “Helaas wordt vapen op sociale media vaak gepromoot, waardoor het als sexy en cool wordt gezien”, zo stelt Het College. Behalve dat vapen onder de 18 jaar wettelijk verboden is, is het ook nog eens hartstikke schadelijk als er nicotine in een vape zit.

Vooral op jonge leeftijd is het niet verstandig om te vapen. Het kan je hersenen aantasten, je kunt hartkloppingen krijgen en kunt last krijgen van andere bijwerkingen zoals hoofdpijn, buikpijn en misselijkheid. Experts maken zich bovendien ernstige zorgen om de mate van verslaving.

Het College Weert vindt het dan ook een zorgwekkende constatering dat er steeds meer leerlingen zijn die ‘vapen’. Zelfs onder schooltijd, op de toiletten. Binnen de school wordt dit gezien als roken. Mocht je betrapt worden, dan heeft dit consequenties en volgt een sanctionering. Ouders/verzorgers worden hierover ingelicht.