Dames BAL winnen van Lekdetec

Wat een wedstrijd. Vandaag speelden de dames van BAL uit Weert tegen Lekdetec uit Bemmel.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al moet Lekdetec veel P’s maken om de BAL-dames het scoren te beletten. Daarbij scoorde Lekdetec vooral driepunters. De dames van BAL liepen iets uit in het tweede kwart, maar toch kon Lekdetec via een moeizaam 3e kwart van BAL weer gelijk komen. Einde Q3 was 44-44.

Maar de dames van BAL gaven niet op en bij een score van 59-59 op de klok met nog 30 seconden te gaan was de spanning te snijden. Een score van Alex zorgde er echter voor dat het scorebord 61-59 aangaf bij het eindsignaal. De tweede winst van dit seizoen is een feit! Proficiat dames.

Na de wedstrijd spraken ze weer even met een geblesseerde speelster. Deze keer was het Finley van Bree. Helaas is Finley in september dusdanig geblesseerd dat ze dit seizoen van de bank mee zal maken. Finley gaf aan dat er deze wedstrijd door het team precies dat gedaan werd wat gedaan moest worden, een sterke verdediging en een goede aanval. Het team voelt elkaar steeds beter aan. Wellicht komt het doordat er niet alleen stevig getraind wordt, maar omdat ze ook ontzettend veel lol hebben als team.

Volgende thuiswedstrijd 3 december tegen Sportiff Grasshoppers uit Katwijk.


Een bijdrage van Jos van Moorsel