Eerste dag Horneland Rally prooi voor Boekel-Luksemburg

Algemeen Sport Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd
Horneland Rally 2022

Onder een stralende lentezon vertrokken vrijdag 11 november de deelnemers aan de 24e Horneland Rally. Vanuit Buitenplaats Vaeshartelt reden de deelnemers neutraal naar de eerste tijdcontrole die zich net onder Luik bevond. Vanuit Luik reden de deelnemers richting Huy (Hoei). Het tijdschema was krap en bij TC 4 hadden de meeste equipes al enkele minuutjes verloren. Equipe Leurs-Den Hartog, Boekel-Luksemburg bleven tot die tijd echter nog strafpuntloos. 

Haarspeldbochten

TC 10 (Bourseigne-Vieille) was een “echte” Horneland TC. Vanuit alle kanten kwamen de deelnemers richting de TC gereden. De moeilijkheid zat hem in het zoeken naar een haarspeldbocht die in werkelijkheid een haaks recht was. Zowel Leurs als Boekel bleven hier wederom foutloos. Net buiten het plaatsje Hargnies in Noord-Frankrijk vond Harm Lamberigts en Arthur Denzler hun Waterloo. Hun rechter wiel brak spontaan af net na een haarspeldbocht.

Rallynacht

De rallynacht werd begonnen in de buurt van Revin (Frankrijk). Vanuit hier werd direct koers gezet naar het circuit van Chimay waar in de chicane de stempel F te vinden was. Hierna nog 2 kilometer rijden naar TC 20 midden in het veld. Ook hier hadden de meeste equipes enkele minuten meer nodig dan door de organisatie vooraf was bepaald. Het was een echt Horneland nacht-traject: donker, afgelegen hele bochtige wegen en strategisch opgestelde controles. Leurs-Den Hartog misten 2 controles en pakten 6 tijdstrafpunten in dit avond-traject, Terwijl Boekel-Luksemburg slechts 1 tijdstrafpunt opliepen. Als een duvel uit een doosje kwamen Teerink-de Rijk opzetten, slechts 1 minuut tijdstraf en alle controles gevonden in de avond zorgde ervoor dat ze naar de tweede plaats doorschoven.

Sleutelen op de parkeerplaats

Traject 2 werd afgesloten bij het Van Der Valk hotel in Charleroi. Op de parkeerplaats werd door sommige deelnemers nog flink gesleuteld zodat ze zaterdag zeker weer kunnen starten.

Finish op zaterdag

Gezien de stand op dit moment belooft het een hele spannende zaterdag te worden. De finish is zaterdag 12 november, omstreeks 17.00 uur bij de Paterskerk op de Biest in Weert.

Tussenstand na eerste dag

Expertklasse
1. Albert Boekel-Remco Luksemburg
2. Gerrit Teerink-Bas de Rijk
3. Alexander Leurs – Bart Den Hartog 

Sportklasse
1. Daan van der Vliet-Jord van der Vliet
2. Joost den Elzen-Ronald van Weelde
3. Pieter Voskamp-Armando Voets

Tourklasse
1. Lex Webster-Steven Webster
2. Bas Aalberts-Monique Aalberts 
3. Dre Stienen-Marc Peerlings

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie