Flexflitser op N273 bij Heel

Algemeen Maasgouw Uitgelicht 3 reacties 2 min. leestijd

Vanaf november 2022 zet het OM vijftig flexflitsers in voor het handhaven van de maximumsnelheid. Deze flitspalen staan twee maanden op één plek, en worden daarna verplaatst naar de volgende locatie. Eén van de eerste locaties waarop onlangs een flexflitser is geplaatst is de N273 bij Heel.

Waarom daar?

Het Openbaar Ministerie bepaalt aan de hand van informatie van wegbeheerders en politie de locaties van de flexflitsers. Naast snelheidsovertredingen zijn onder meer risicofactoren zoals kruisend (fiets)verkeer en het aantal en de ernst van de ongevallen van belang. De wegbeheerders, bijvoorbeeld gemeentes en provincies, kunnen mogelijk geschikte locaties aandragen bij de politie. Het team verkeer van de regionale eenheden van de politie bespreekt de lijst met potentiële locaties met het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie kiest de locaties.

Waarom een flexflitser?

Voordeel van een flexflitser is dat deze twee maanden lang op een accu in de base-unit kan functioneren. Er is dan ook geen stroomvoorziening nodig voor een flexflitser, waardoor deze op vrijwel elke gewenste plek geplaatst kan worden. Na twee maanden wordt de flitser weer op een andere locatie ingezet, om na enige tijd van roulatie weer terug te keren op de eerdere plek van bestemming. Op deze manier worden bestuurders geprikkeld hun rijgedrag duurzaam aan te passen.

De komende twee maanden staat er dus in ieder geval een exemplaar op de N273 bij Heel. Waar de flexflitser daarna heen gaat is nog onbekend, evenals wanneer hij weer terugkeert in Heel.
 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties