Het Huys van Troost heeft haar deuren geopend

Het voormalig Groene Kruisgebouw, notariskantoor en huisartsenpost aan de Begijnenhofstraat is volledig getransformeerd tot Het Huys van Troost.

Het karakteristieke pand, waarin nu Uitvaartverzorging van Gansewinkel is gehuisvest, is zaterdag officieel geopend door Burgemeester Vlecken van de gemeente Weert. Op zondag 13 november is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Imposant

Het gebouw is imposant, zowel aan de buitenkant als binnenkant, waar een fijne, warme sfeer iedereen welkom heet. De krachtige, authentieke uitstraling weerspiegelt in het luxe interieur dat rustige kleuren heeft, zoals groen en turquoise. Uitvaartverzorging van Gansewinkel heeft kosten noch moeite gespaard om het pand en haar bestemming eer aan te doen.

Tal van mogelijkheden

Marie-Louise van Gansewinkel, die aan het hoofd staat van het ruim veertig jaar oude familiebedrijf, vindt de benaming ‘Het Huys van Troost’ perfect passen. “Deze locatie biedt troost op diverse manieren.

Het is een huis van troost met een ruimte om rustig samen te zijn, een speciale afscheidskamer voor een rouwbezoek en er is gelegenheid om de overledene hier persoonlijk te verzorgen, eventueel in aanwezigheid van andere nabestaanden en/of de uitvaartverzorger.”

Verder kan in het nieuwe pand een intieme afscheidsdienst gehouden worden met een klein gezelschap tot maximaal 25 personen. “Dit afscheid kan vorm krijgen door persoonlijke woorden, muziek en beeldmateriaal; vergelijkbaar met een uitvaart in de aula van een crematorium”, aldus Marie-Louise. “Er kan zelfs gekozen worden voor een informele setting met aanvulling van koffie, thee en frisdrank plus vlaai en/of belegde broodjes.”

Aanbod in tastbare herinneringen

Op de begane grond bevindt zich tevens Memento aan Jou, de gedenkwinkel die eerder in de Hoogstraat was gevestigd. Hier vinden nabestaanden een enorm aanbod voor een tastbare herinnering in de vorm van een sieraad of urn.

“Tegenwoordig maken we de urnen en sieraden vaak klaar in het bijzijn van nabestaanden. Dat is bijzonder, speciaal en uniek. De ervaring leert nu al dat de persoonlijke betrokkenheid in deze processen bijdraagt aan een stukje rouwverwerking.”

Op de bovenverdieping bevindt zich een mooie gelijkwaardige ruimte. Deze is standaard ingericht in een vergaderopstelling, maar kan uiteraard voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Met Het Huys van Troost beschikt de uitvaartverzorging over een mooi thuis waarin nog veel groeimogelijkheden zijn te ontdekken.

Open Huys op zondag 13 november

Het Open Huys vindt zondag aanstaande plaats tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Iedereen is welkom, ook degene die kiezen voor een andere uitvaartverzorger. www.hethuysvantroost.nl.