Huis van Nicolaas Weert feestelijk geopend

Dinsdagochtend werden de deuren van het Huis van Nicolaas weer geopend. Kinderen van Brede school Markeent, Meerderweert en Kinderopvang de Strik hadden de primeur om met hun klassen als eerste een kijkje te nemen in het Huis van Nicolaas en de verschillende werkruimtes van de Pieten.

Speciale opening

Vanwege het 20-jarige jubileumfeest van het Huis van Nicolaas werd de ochtend gestart met een speciale opening. Over de omroepinstallatie vertelde Huispiet over de voorbereidingen van een groot verrassingsfeest voor Sinterklaas.

Helaas bleek Struikelpiet niet zo handig. Ze viel van de trap bij het ophangen van de vlaggetjes, pardoes in de versgebakken taart van Bakpiet! Beide Pieten lieten tot hilariteit vervolgens de platgevallen taart aan de kinderen zien. Na het zingen van een verjaardagslied was het dan eindelijk tijd om echt het Huis van Nicolaas te bezoeken.

Feestzaal en Jubileummuseum

Het is dit jaar de twintigste keer dat de Sint logeert in het Huis van Nicolaas. Ter gelegenheid van dit jubileum is de troonzaal omgetoverd tot feestzaal met een groot banket van gigantische taarten in allerlei smaken en kleuren. Ook is er direct bij binnenkomst een jubileummuseum ingericht waarin teruggeblikt wordt op 20 jaar Huis van Nicolaas in Weert.

Huis van Nicolaas

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2022 geopend van 15 november t/m 4 december. Voor publiek is het Huis van Nicolaas te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas, het kopen van toegangskaarten en de mogelijkheid je aan te melden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.