Is het Huis van Nicolaas op tijd klaar?

Het Franciscus Huis Weert wordt momenteel omgebouwd tot Huis van Nicolaas. Enige haast is geboden want komend weekend komt de Goedheiligman alweer aan in Weert. De vrijwilligers hebben er alle vertrouwen in dat alles op tijd af is en dat ze de Sint weer een mooi tijdelijk onderkomen kunnen bieden.

Jubileum

Het is dit jaar de twintigste keer dat de Sint logeert in het Huis van Nicolaas. Ter gelegenheid van dit jubileum is de troonzaal dit keer omgetoverd tot feestzaal. “Met een groot banket; gigantische taarten in allerlei smaken en kleuren”, zo vertelt Sander Bus. Hij is de voorzitter van Stichting Huis van Nicolaas.

Ook is er dit jaar, direct bij binnenkomst, een jubileummuseum. Sander: “Dat is een klein museumpje waar we terugblikken op 20 jaar Huis van Nicolaas in Weert”.

Klaar om in te richten

Om ervoor te zorgen dat de Sint een goede nachtrust krijgt heeft hij zijn hemelbed al naar Weert laten overkomen. Dat staat, naast alle andere aankleding, klaar om in het Huis van Nicolaas geplaatst te worden. Dat gaat de komende dagen gebeuren. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van alle kamers.

Hulpje van Sinterklaas

Het Huis van Nicolaas draait volledig op vrijwilligers. De Stichting kan nog wel wat hulp gebruiken. “We zoeken met name voor de doordeweekse dagen nog enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met het ontvangen van de kinderen”, zo vertelt voorzitter Sander Bus. Je kunt je aanmelden via de website: www.huisvannicolaas.nl.

Openingstijden

Dinsdag 15 november gaat het Huis van Nicolaas open voor het publiek. De ochtenden zijn gereserveerd voor scholen en mindervalide-instanties. De middagen zijn van 13.00 tot 17.00 uur vrij toegankelijk. “Als je zeker wilt zijn dat je ook binnen kunt dan bestel je van tevoren even een kaartje via de website”, zo tipt Sander ons. Een toegangskaartje kost €2,50 per persoon.

Op maandag is het Huis van Nicolaas gesloten: “Dan is het een lang weekend geweest: dan hebben de Sint en Pieten extra veel nachten over de daken gelopen dus dan is het tijd om uit te rusten”.

Wil je de Sint en zijn Pieten in het Huis van Nicolaas komen bezoeken dan ben je tot en met zondag 4 december welkom. In deze video nemen we een kijkje bij de opbouw van het Huis van Nicolaas.

Bekijk een video: https://youtu.be/qxUDQlCOeD8