Jasper Heesakkers is de zesde Vorst van Wieërt

Flitzer Fotografie

In een historische setting vond zaterdagavond 12 november de uitroeping van de zesde Vorst van Wieërt plaats. Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers pakte groots uit om met dit heugelijk feit het Wieërter vastelaovendjveur opnieuw te laten ontbranden. Het kasteel op de Biest was het sprookjesachtige decor waar met medewerking van tal van artiesten, koren en muziekgezelschappen op spectaculaire wijze de nieuwe Vorst van de Rogstaekers bekend werd gemaakt.

Wie is Jasper Heesakkers

De 39-jarige Jasper Heesakkers is een zoon van Pieter Heesakkers en Prudence van Muijen (een dochter van Bertus de Volendammer, de voormalige vishandelaar uit de Beekstraat). Zijn wieg stond op Keent en thuis heeft hij, samen met zijn broer Felix, de vastelaovendj leren vieren. In 1995 was hij lid van de Jeugdraod van Ellef van de Vêrkusköp. De nieuwe Vorst heeft een relatie met Colette Grijmans en is werkzaam in ’t Jocusrijk Venlo als communicatiemanager bij vidaXL.

Vorst Jasper

Vorst Jasper is geen onbekende in de Weerter samenleving. Zo was hij ruim 12 jaar actief voor het CDA Weert, waarvan 5 jaar als gemeenteraadslid. Tevens was hij bestuurslid van Harmonie St. Joseph Weert-Zuid. Sinds 2015 is hij lid van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers, waar hij in beginsel actief was bij de PR-commissie. In 2018 werd hij verkozen tot vicevoorzitter en als Kanseleer geïnstalleerd.

Zesde Vorst van Weert

Bijna 3 jaar geleden nam Jasper Heesakkers als Kanseleer al de voorzittershamer over en zal nu als zesde Vorst van Wieërt de taak van voorzitter blijven vervullen. Vorst Jasper belooft zich in te zetten om oude tradities en nieuwe wensen te verenigen om zo de viering en beleving van de Wieërter vastelaovendj levend te houden. De nieuwe voorganger is blij en vereerd met zijn nieuwe rol en kijkt vol vertrouwen uit naar een mooie toekomst.