Moerepetazie onthult grootste Sinterklaaskleurplaat van Weert

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Een aantal leden van Moerepetazie hebben maandag de grootste Sinterklaaskleurplaat van Weert onthuld. Dat gebeurde in de hal van het Cwartier.

Tot en met zondag kan iedereen zijn of haar kleurbijdrage komen leveren. Kleinere versies van de kleurplaat zijn afgelopen week verspreid over de basisscholen in Weert en omgeving.

Stiftje pakken

Het is de bedoeling dat de kleurplaat van bijna zes vierkante meter de komende week helemaal ingekleurd wordt, zo vertelt initiatiefnemer Lex Schreven. “Iedereen die in het Cwartier hier binnenkomt mag hier een stiftje pakken en de grootste Sinterklaaskleurplaat van Weert in gaan kleuren”.

Ruim 3500 kleurplaten

Een aantal scholen in Weert en omgeving heeft de afgelopen week een kleine versie van de Sinterklaaskleurplaat ontvangen. Lex: “Ik ben de afgelopen week bij alle basisscholen geweest .. ruim 3500 kleurplaten rondgebracht en die mogen alle kindjes gaan inkleuren”.

Schoentje zetten

Lex vertelt dat de ingekleurde kleurplaten vanaf dinsdag 22 tot en met zondag 27 november, samen met een schoentje, ingeleverd mogen worden bij de SooS op de Markt in Weert. “Daar wordt een stand gemaakt om de schoentjes in te leveren”. De Sint heeft de organisatie beloofd iedereen die zijn of haar schoentje komt zetten en de kleurplaat inlevert te belonen. “Die zullen rijkelijk gevuld gaan worden door de Sint en de Pieten”, aldus Lex. De schoentjes kunnen in het weekend van 3 en 4 december weer afgehaald worden.

Deze Sinterklaaskleurplaatactie is een initiatief van Moerepetazie en Koopklik Makelaardij in samenwerking met De SooS Weert.

Video

In deze video zien we de onthulling van de grootste Sinterklaaskleurplaat van Weert door Moerepetazie. De leden van de groep geven, als het gaat om het inkleuren, het goede voorbeeld. Als ze zich de rest van het jaar ook gedragen hebben zullen ze vast ook wel een presentje van de Sint krijgen: https://youtu.be/17RU28lA1t0.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie