Nederlandse kampioenen bij ReddingsBrigade Weert

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

Afgelopen weekend reisden 12 zwemmers van ReddingsBrigade Weert af naar Gouda om aan het NK Pool t/m 14 jaar deel te nemen. Voor sommige deelnemers was het hun eerste wedstrijd, anderen waren al wat meer ervaren. Ze verschenen echter allemaal vol gezonde spanning aan de start van het hinderniszwemmen, de ring vervoeren, de reddingswisselslag, de lifesaver en de superlifesaver.

Nederlandse kampioenen

En wat een wedstrijd werd het! Martijn werd op maar liefst 4 onderdelen Nederlands kampioen en zwom zelfs een Nederlands record op de 50 meter ringduiken. Ook Jolie en Fem brachten medailles mee naar Weert. Fem werd Nederlands kampioen op het ring vervoeren met zwemvliezen en behaalde daarnaast nog eens drie zilveren en een bronzen medaille. Ook Jolie mag de titel Nederlands kampioen dragen, en wel op het onderdeel ring vervoeren. Naast het goud bracht ze ook nog een bronzen medaille mee naar huis. Anouk had te maken met stevige concurrentie, maar ook haar lukte het om een bronzen medaille te veroveren.

Persoonlijke records

Voor Tess, Fien, Floris, Dierick, Diede en Mara was het hun eerste individuele wedstrijd, waarop ze allen hele mooie tijden hebben gezwommen. Ook voor de ervaren zwemsters Marit en Inge was het een pittige wedstrijd, maar desondanks hebben ze mooie persoonlijke records neergezet.

Moe na de lange wedstrijddag, maar met veel nieuwe ervaringen, trotse ouders en zeer tevreden trainers keerden alle deelnemers weer terug naar Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie